SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

IZOLAT BIAŁKA SERWATKOWEGO

  • Zaczynamy redukcję/korektor83

    Post
    Trening dla początkujących

    Dzisiejszy dzień wyglądał tak: 4.00 sam nie wiem czemu ale w nocy spać nie umiem 4.30-5.30 aeroby+brzuch+rozciąganie 6.00 śniadanie 50g płatki owsiane 20g rodzynki suszone 40g izolat białka serwatkowego 9.00 150g piersi z kurczaka 40g ryż brązowy 20g morele suszone 10.00-11.00 TRENING Plecy,biceps,przedramię 1.Podciąganie sztangi w opadzie [...]

    Odpowiedzi: 265 Ilość wyświetleń: 14978 Data: 2009-05-05 19:12:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • SEKRETY ROSYJSKICH ATLETÓW - PROMOCJA

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    Createston Massiv Dostępne smaki: wiśniowy, pomarańczowy Masa netto: 3500 g = 30 porcji 1500 g = 13 porcji Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego. Produkt przeznaczony jest dla sportowców. Produkt zawiera substancje słodzące. Produkt zawiera źródło fenyloalaniny. Createston Massiv to preparat przeznaczony dla sportowców, którzy [...]

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 3576 Data: 2011-03-05 15:08:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • trec to wpc jeśli chodzi o whey 100, optimum to Ta jedyna w swoim rodzaju formuła produkowana w zakresie niskich temperatur zawiera koncentrat białka serwatki (WPC), izolat jonowej wymiany białka serwatkowego (IE), Cross Flow mikrofiltrowany izolat białka serwatkowego CFM) oraz zhydrolizowane produkty białka w ustroju czyniąc go najbardziej [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 4943 Data: 2013-02-17 21:00:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • XTREME dla amatora

    Post
    Odżywki i suplementy

    londoner...sama nazwa to nie wszystko. Co do składu to np. Super Amino 2000 biją je na głowę. Pytam sie, ponieważ niektóre firmy nie podaja na etykiecie z czego powstały dane aminokwasy: koncentratu, czy też izolatu(piszą wtedy hydrolizat białka serwatki), a jeszcze inne nie wspominają nic o zastosowaniu procesu enzymatycznego(i wtedy może to byc [...]

    Odpowiedzi: 22 Ilość wyświetleń: 3112 Data: 2003-10-23 18:50:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Witam wszystkich Słusznie zauważono pewne niedopatrzenie przy przygotowywaniu etykiet do druku Aby nie owijać w bawełnę Produkt jest mieszaniną koncentratu białka serwatkowego i izolatu białka sojowego (nie jest to izolat białka serwatkowego) I taka też powinna być kolejność na etykiecie ponieważ w proporcji znacznie przeważa koncentrat białka [...]

    Odpowiedzi: 35 Ilość wyświetleń: 6285 Data: 2011-04-27 10:19:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • WHEY FUSION - PRAWDZIWA FUZJA BIAŁEK - NOWOŚĆ

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    wiesz jezeli chodzi o bialka to przede wszystkim na redukcji nie uzywa sie takich z duza iloscia weglowodanow, a 10g w 100 to duzo i jeszcze cukier..... "pumperow" i takich roznych stackow tez raczej sie nie stosuje!!!! w okresie przedstartowym raczej witaminy mineraly, izolat bialka serwatkowego (najlepiej naturalny) i antykataboliki!!!!

    Odpowiedzi: 99 Ilość wyświetleń: 14031 Data: 2010-02-04 12:45:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Witam, mam pytanie do firmy Nature's Best odnośnie ZERO CARB ISOPURE. W reklamie produktu jest napisane:...produkt całkowicie pozbawiony laktozy, tłuszczów oraz węglowodanów. Tymczasem w opisie produktu widnieje: Wartość odżywcza w 100 g (*) Wartość energetyczna: 373.3 kcal/1560 kJ Białko: 90 g Węglowodany: < 1 g Tłuszcz: 1.17 g A więc [...]

    Odpowiedzi: 26 Ilość wyświetleń: 6245 Data: 2008-05-20 10:11:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Odżywka białkowa - konsystencja

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Zaraz, zaraz, ale jaka kazeina? Przecież cały czas piszemy o izolacie białka serwatkowego, oraz koncentracie białka serwatkowego. Skąd więc nagłe włączyłeś do tego kazeinę? Jeżeli do izolatu dodajesz kazeinę, to wszystko staje się oczywiste. Ten rodzaj białka w znacznym stopniu powoduje gęstnienie roztworu, z którym go rozpuszczamy. Można nawet z [...]

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 2052 Data: 2022-05-09 08:25:13 Szacuny postu: 2 (cały temat: 0)
  • KONKURS MIKOŁAJKOWY

    Post
    Odżywki i suplementy

    1)Produkty Olimpu posiadające w swoim składzie izolat białka serwatkowego posiadają izolat o nazwie patentowej Iso-Chill(tm). Pozyskiwane jest w procesie wymiany jonowej, niedenaturowane, zachowują pełną strukturę i aktywność funkcjonalnych białek serwatkowych &#8211; beta laktoglobuliny, alfa laktoalbuminy, immunoglobuliny, albuminy osocza, [...]

    Odpowiedzi: 3272 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2004-12-23 09:19:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • PYTANIE 28 Jaki rodzaj białka i w jakiej postaci znajduje się w preparacie TREC-a CASEIN 100? odp na: [email protected] nazwa tematu: WAKACYJNY KONKURS PYTAŃ I ODPOWIEDZI z FIRMĄ TREC nr 28+nick sfd ***************************************************************** prawidłowa odpowiedź to kazeina micelarna lista osób z prawidłową odpowiedzią: [...]

    Odpowiedzi: 26 Ilość wyświetleń: 9321 Data: 2011-08-23 14:23:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • W kolejności od największego: koncentrat białka serwatkowego, izolat białka serwatkowego, kazeinian wapnia, hydrolizat białka serwatkowego, albumina jaja, peptyd L-glutaminy.

    Odpowiedzi: 106 Ilość wyświetleń: 10080 Data: 2011-07-29 13:17:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Procentowa zawartość poszczególnych frakcjii białek (info z innego forum) koncentrat białka serwatkowego 94,75% izolat białka serwatkowego 1,05% hydrolizat białka serwatkowego 1,05% albumina jaja 1,05% kazeinian wapnia 1,05% peptyd L-glutaminy 1,05% Zmieniony przez - abczgr1 w dniu 2011-07-29 18:20:07

    Odpowiedzi: 106 Ilość wyświetleń: 10080 Data: 2011-07-29 18:18:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • koncentrat białka serwatkowego 94,75% ~71g/100g izolat białka serwatkowego 1,05% ~0,78g/100g hydrolizat białka serwatkowego 1,05% ~0,78g/100g albumina jaja 1,05% ~0,78g/100g kazeinian wapnia 1,05% ~0,78g/100g peptyd L-glutaminy 1,05% ~0,78g/100g Ktoś jeszcze się będzie zachwycał tym mixem?? Activ wytłumacz wszystkim o co chodzi z tą zaawansowaną [...]

    Odpowiedzi: 106 Ilość wyświetleń: 10080 Data: 2011-07-29 20:35:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Diary of a madman s4, 144, 187

    Post
    Dzienniki Juniorów

    JUTRO CYKL!!!!!! Najpierw wrzucę zdjęcie dietki, a potem, mam nadzieję, że z waszą pomocą, zajmę się konkretnym przygotowaniem do cyklu (trening, dieta, każdy szczegół ;-D) Dieta Nie zapowiada się, by cokolwiek uległo zmianie ;-) http://img267.imageshack.us/img267/6132/dieta20130301.png RZECZY ZWIĄZANE Z CYKLEM Oczywiście wszystko do oceny \-) [...]

    Odpowiedzi: 2341 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-07 09:52:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Diary of a madman s4, 144, 187

    Post
    Dzienniki Juniorów

    JUTRO CYKL!!!!!! Najpierw wrzucę zdjęcie dietki, a potem, mam nadzieję, że z waszą pomocą, zajmę się konkretnym przygotowaniem do cyklu (trening, dieta, każdy szczegół ;-D) Dieta Nie zapowiada się, by cokolwiek uległo zmianie ;-) http://img267.imageshack.us/img267/6132/dieta20130301.png RZECZY ZWIĄZANE Z CYKLEM Oczywiście wszystko do oceny \-) [...]

    Odpowiedzi: 2341 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-07 10:28:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Amix - jakość produktów

    Post
    Odżywki i suplementy

    Nie słyszałem o sytuacjach, o których piszesz. Jeżeli już, to są to okazyjne pomyłki, które na swoim koncie miał praktycznie każdy producent po xx latach na rynku. Niestety w tej chwili surowiec białka serwatkowego jest tak drogi, że ciężko o coś sensownego pod kątem ilości do ceny. Większość firm wychodzi bardzo podobnie. Pytanie też dlaczego [...]

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 1725 Data: 2022-12-11 14:10:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pytanie w kwestii białka - ale do pieczenia (dlatego myślę, że pytanie tu zadam, a nie w suplach). Jak piekłam cokolwiek z dodatkiem wheya 100 wszystko wychodziło bardzo suche jak go za dużo dodałam. Ostatnio gdzieś widziałam jakiś przepis na ciastka czy coś (ale po ang.) i tam o ile dobrze zrozumiałam, to nie dodaje się własnie wheya 100, bo [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-21 14:36:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mieszanka białek

    Post
    Odżywki i suplementy

    cnotliwy "no piorun wie ile jest w nim % jakiego,moze i jest tak jak piszesz.. " chodzi Ci o to 6 protein blend Activlaba?? jezeli tak to tu masz skład koncentrat białka serwatkowego 94,75% izolat białka serwatkowego 1,05% hydrolizat białka serwatkowego 1,05% albumina jaja 1,05% kazeinian wapnia 1,05% peptyd L-glutaminy 1,05%

    Odpowiedzi: 39 Ilość wyświetleń: 3721 Data: 2012-01-28 22:40:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • WPI kontra mieszanki WPI,WPC,WPH

    Post
    Odżywki i suplementy

    ultimate protein -> Trec system protein 80 -> Olimp mieszanka: ostrowia + izolat białka serwatkowego + izolat białka sojowego + 10 procent białka jajecznego-> cena dużo niższa; 6g laktozy na 100g to nie tak dużo w ostrowi <proporcje: 50-10-30-10procent> = ostrowia: 180zł izolat: 95 zł izolat: 100 zł białko jajeczne: 60 zł suma: 450 [...]

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 4453 Data: 2006-07-23 14:25:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • NIEZWYKŁA AKTYWNOŚĆ ISOLATE 100 to zdecydowanie najlepszy sposób na uzupełnianie białka, umożliwiającego stały rozwój najważniejszych cech wysiłkowych. Izolat białka serwatkowego szczególnie silnie stymuluje procesy anaboliczne. Szybkość wchłaniania i rekordowa zawartość leucyny pobudza wydzielanie hormonów anabolicznych (min. insuliny) i [...]

    Odpowiedzi: 146 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-03-15 17:17:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)